Als bedrijf kunnen wij de grafsteen voor u schoonmaken, maar er zijn ook mogelijkheden om dit zelf te doen. Bij het zelf schoonmaken van het grafmonument moet u met een aantal dingen goed rekening houden:

  • Belangrijk is om van tevoren na te gaan van welk materiaal de grafsteen gemaakt is, indien u hier geen kennis van heeft kunt u een expert raadplegen. Het is belangrijk om van tevoren te weten welk materiaal het is, zodat u ook weet met welk schoonmaakmiddel de grafsteen gereinigd kan worden, zonder dat het monument aangetast wordt. Zo mogen materialen als marmer en hardsteen nooit schoongemaakt worden met een zuurhoudend middelen, hiermee lost het materiaal op.
  • Veel grafmonumenten kunnen alweer schoon worden als zij worden gereinigd met veel water en een zachte doek. Mocht dit niet lukken kies dan het juiste schoonmaakmiddel. Kies altijd voor een schoonmaakmiddel met PH-7 en test op een klein stukje, voordat je de gehele grafsteen schoonmaakt.
  • Lukt het niet met water? Probeer dan het speciale schoonmaakmiddel grafsteenreiniger, deze kunt u gemakkelijk online bestellen.
Grafsteen reinigingsmiddelen