Op een ruwe en natuurlijke grafsteen wordt veelal gebruikt gemaakt van bronzen, messing of aluminium letters. Dit is een logische keuze aangezien je op een ruw oppervlakte geen letters kunt zandstralen. Naast op een ruw en natuurlijk monument worden bronzen letters ook vaak toegepast op een liggend grafmonument. Hier wordt vaak voor gekozen omdat er bij gezandstraalde letters water in de inscriptie blijft staan.

Naast de praktische redenen om te kiezen voor bronzen, messing of aluminium letters is het ook een toepassing van belettering die een ‘luxe’ uitstraling geeft, met bronzen letters maakt u er vaak een uniek grafmonument van.

Hoe werkt het aanbrengen van letters op grafsteen met bronzen letters?

Alvorens de bronzen letters besteld worden, ontvangt u van ons een tekening van het grafmonument op schaal met daarin ook de letters geprojecteerd. Zodra u akkoord geeft op deze tekening zullen wij de bronzen letters bij onze leveranciers bestellen. De levertijd van bronzen letters is veelal 3 a 5 weken.

Zodra wij de bronzen letters binnen hebben worden de letters in onze werkplaats door ons personeel op de juiste plaats aangebracht. Er worden dan kleine gaatjes in de steen geboord, om vervolgens de letters te bevestigen met schroefjes en twee componentenlijm in de steen.

In sommige gevallen komen nabestaanden langs om zelf nogmaals de plaats te bepalen.