Wagemaker Marmer & Graniet is gespecialiseerd in het opknappen van grafstenen in Barendrecht. Uiteraard kunt u ook bij ons terecht, indien het grafmonument niet bij ons vandaan komt. Wij helpen u met het opknappen van de grafsteen.

Het opknappen van een grafsteen, is een bijzonder onderdeel van het vak, hiervoor is de juiste kennis en materiaal voor benodigd. Onze stelploeg komt maandelijks op de begraafplaats in Barendrecht om werkzaamheden aan grafmonumenten uit te voeren.

Werkzaamheden die wij uitvoeren voor een grafsteen opknappen in Barendrecht zijn:

Grafsteen opnieuw verven of bijwerken

Gezandstraalde letters op grafstenen worden vaak ingekleurd met verf. In de loop van de jaren kan deze verf eraf slijten door weersomstandigheden, daarom is het in de loop van de tijd nodig de grafsteen letters opnieuw te verven of bij te werken waar nodig. Om deze werkzaamheden te kunnen uitvoeren is het echter wel belangrijk dat het droog weer is, anders hecht de verf niet goed en is de grafsteen opnieuw inkleuren snel voor niets geweest.

Grafsteen rechtzetten

Door omstandigheden kan een monument gaan verzakken, u kunt hierbij denken aan grondwater of konijnen die tunnels graven. Tegenwoordig worden op sommige begraafplaatsen al fundatiepalen geslagen, echter is dit niet op iedere begraafplaats toegestaan. Deze palen zorgen ervoor dat de grafsteen niet snel verzakt. Onze stelploeg is gespecialiseerd in het rechtzetten van een grafmonument, met het juiste materieel en kennis van het uitvoeren van de werkzaamheden wordt dit snel en vakkundig uitgevoerd.

Grafsteen schoonmaken of reinigen

De meeste grafmonumenten zijn gemaakt van graniet, dit is een vrij onderhoudsvriendelijk materiaal. Als men bijvoorbeeld kijkt naar een marmeren grafsteen, deze wordt sneller vies. Bij het schoonmaken van een grafmonument is het belangrijk dat u het juiste schoonmaakmiddel gebruikt, anders kunt u het materiaal beschadigen. Onze stelploeg beschikt over de juiste kennis om een grafsteen schoon te maken, indien gewenst kunt u bij ons ook een onderhoudsabonnement afsluiten.

Onderdelen vervangen, renoveren of toevoegen

Nabestaanden kiezen er soms voor om nieuwe elementen aan een grafmonument toe te voegen of juist dingen te verwijderen. U kunt hierbij denken aan het toevoegen van een dekplaat of weghalen van een plantvak. Maar ook aan het plaatsen van een extra letterplaatje door middel van een natuursteen hart of iets dergelijks. Of het vernieuwen van het grind, dit is slechts een kleine opsomming van de werkzaamheden die onze stelploeg uit kan voeren.

Grafsteen verwijderen en afvoeren

In sommige gevallen moet een grafsteen verwijderd worden van de begraafplaats, u kunt hierbij denken aan: grafrecht is verstreken of er is afstand van de grafrechten gedaan, of nabestaanden kiezen voor een nieuwe grafsteen. Met de juiste mensen en materieel wordt het grafmonument snel en vakkundig verwijderd en afgevoerd. Wij vernietigen of slaan het grafmonument tijdelijk op indien dit wenselijk is.

Offerte opvragen?

Wilt u werkzaamheden aan een grafmonument laten uitvoeren? Vraag vrijblijvend een offerte bij ons aan, wij vertellen u graag wat wij voor u kunnen betekenen en wat de kosten hiervan kunnen zijn.

Offerte aanvragen voor het opknappen van het grafmonument