Voordat u begint met een grafsteen schoonmaken is het belangrijk dat u over de juiste kennis beschikt. Het schoonmaken van een grafsteen met de juiste middelen zorgt ervoor dat het materiaal mooi blijft, als u niet de juiste middelen gebruikt bij het onderhoud van het monument kan het monument blijvend beschadigd raken.

Grafsteen schoonmaken of reinigen

Grafstenen worden blootgesteld aan allerlei weersinvloeden waardoor een grafmonument vies kan worden. Bij het vies worden kunt u denken aan: groene aanslag op een grafmonument komen, vogelpoep, bladeren van bomen of vlekken van resten door bloemstukken op het monument.

Bij een grafsteen schoonmaken is enig kennis van de materie belangrijk. Voordat een grafmonument gereinigd kan worden is het belangrijk om te weten van welk materiaal het monument gemaakt is. Dit is namelijk bepalend voor de te gebruiken grafsteen reinigingsmiddelen.

De meeste grafmonumenten zijn gemaakt van graniet, dit is een vrij onderhoudsvriendelijk materiaal. Als men bijvoorbeeld kijkt naar een marmeren grafsteen, deze wordt sneller vies. De meesten monumenten kunnen met water en een zachte doek al schoongemaakt worden. Mocht het monument hiermee niet opknappen kunnen er andere middelen ingezet worden. Gebruik nooit agressieve of zuurhoudende onderhoudsmiddelen. Bij twijfel of vragen over het onderhoud van een grafsteen, verzoeken wij u om contact met ons op te nemen. U kunt bij ons speciale grafsteen reinigingsmiddelen kopen om een grafmonument schoon te maken.

Wij kunnen het schoonmaken van de grafsteen voor u uit handen nemen. Onze stelploeg beschikt over de juiste kennis om een grafsteen schoon te maken, indien gewenst kunt u bij ons ook een onderhoudsabonnement afsluiten.

In sommige gevallen moet een grafmonument terug gebracht worden naar onze werkplaats om de grafsteen te kunnen opknappen. Indien een grafsteen afgeschuurd moet worden om de oorspronkelijke kleur weer naar boven te laten komen, dan is het noodzakelijk dat het grafmonument van de begraafplaats opgehaald moet worden zodat het grafsteen opknappen in de werkplaats uitgevoerd kan worden. Ook bij vervanging van onderdelen moet het grafmonument vrijwel altijd afgehaald worden.

 

Andere werkzaamheden die wij uitvoeren voor grafsteen onderhoud zijn:

Grafsteen opnieuw verven of bijwerken

Grafsteen rechtzetten

Grafsteen schoonmaken of reinigen

Onderdelen vervangen, renoveren of toevoegen

Grafsteen verwijderen en afvoeren

Veelgestelde vragen over grafsteen schoonmaken en onderhoud:

Offerte opvragen?

Wilt u werkzaamheden aan een grafmonument laten uitvoeren? Vraag vrijblijvend een offerte bij ons aan, wij vertellen u graag wat wij voor u kunnen betekenen en wat de kosten hiervan kunnen zijn.

Offerte aanvragen voor het opknappen van het grafmonument