De kosten van een grafsteen kunnen flink uiteenlopen. Er zijn een aantal belangrijke factoren die van invloed zijn op de grafsteen kosten. We zetten ze hieronder even op een rij:

  • Type grafsteen – Wat kost een grafsteen dan?

Het type grafsteen heeft veel invloed op de prijs. Zo is een klein liggend steentje goedkoper dan een grafsteen met omranding. Het type grafsteen kan ook weer afhangen van het type graf. Zo mag er op een algemeen graf, veelal slechts een grafmonument van 50×50 cm, waar dit bij een dubbel graf kan uitlopen tot 200×200 cm. De afmeting en dikte van de steen heeft ook invloed op de kosten van de grafsteen.

wat kost een grafsteen

  • Materiaal – Wat kost een grafsteen dan?

Grafmonumenten worden tegenwoordig bijna altijd gemaakt van graniet. Er zijn vele soorten graniet, de één is schaarser dan de anderen. Binnen de granietsoorten lopen de prijzen ook ver uiteen. Daarnaast zijn er nog mogelijkheden voor een grafmonument van glas, rvs of versteend hout.

  • Tekst op de grafsteen – Wat kost een grafsteen dan?

Naast bovenstaande onderdelen zitten de kosten van de grafsteen ook nog in de inscriptie. Voor het aanbrengen van de inscriptie worden ook kosten in rekening gebracht. De kosten hiervan zijn afhankelijk van de gekozen manier van aanbrengen van de letters. Zo zijn bronzen letters veelal duurder dan het zandstralen van letters.