Grafsteen hergebruiken of recyclen

De meeste grafstenen zijn gemaakt van prachtige, miljoenen jaren oude natuursteen zoals graniet. Maar wist u dat deze stenen na verwijdering van het graf worden vernietigd tot puin. Regelmatig krijgen wij dan ook de vraag of wij een grafsteen kunnen hergebruiken? In sommige gevallen is het mogelijk.  De mogelijkheden op een rij:

  • Creëren van gedenkmonument voor de familie: Nabestaanden van een overledenen waarvan het graf geruimd is, vinden het soms lastig dat zij niks tastbaars meer over houden na het ruimen. Wij krijgen dan ook wel eens de vraag of wij van grafmonument iets speciaals kunnen maken. U kunt hierbij dan ook denken aan, een sokkel voor in de tuin, een tafelblad voor op een onderstel of een gedenkplaatje.
  • Hergebruiken van een grafsteen: Tegenwoordig begint ook de vraag te komen naar het hergebruiken van een grafsteen. Een kant tekening hierbij is wel dat dit niet altijd mogelijk is, maar wij kijken sowieso, als een familie dat vraagt, voordat wij een grafmonument verwijderen of er mogelijkheden zijn voor hergebruik.

Levertijd voor een hergebruikte grafsteen

Wagemaker Marmer & Graniet is één van de weinig bedrijven in Europa die haar grafmonumenten zelf vervaardigd. Door een zeer gemoderniseerd machinepark, personeel met zeer veel kennis over natuursteen maakt dit dat Wagemaker een uniek bedrijf in Nederland is. Voor hergebruikte grafstenen hoeft het materiaal niet uit verre landen te komen, de levertijd is dan ook veelal 6 weken.

Mogelijkheden bespreken?

Heeft u een grafsteen waarvan de grafrechten gaan verlopen? Niet iedere grafsteen is geschikt voor hergebruik. Wij aanvaarden bijvoorbeeld geen stenen met schade. Wanneer je ons een steen aanbiedt is het dus van belang dat je ons goede foto’s stuurt, of dat we eerst gaan kijken of de steen geschikt is.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem vrijblijvend contact met ons op:

Per telefoon: 0187-489088

Per mail: Info@corwagemaker.nl

Of kom langs: Pascal 6 te Middelharnis

Voor uitgebreid advies, verzoeken wij u vriendelijk vrijblijvend een afspraak te maken.

“Afgelopen jaar 2x perfect geholpen. Eerst met het uitzoeken van een monument voor mijn man. En augustus dit jaar met het kiezen van de goede tekst bij het overlijden van mijn schoonmoeder.”
- Lenie van Groningen
“Enkele weken geleden in alle rust en naar goede tevredenheid een grafzerk uitgezocht bij firma Wagemaker. Zeer vakkundig geholpen, ruim assortiment, snelle levering en secuurvolle plaatsing, maken dat wij dit bedrijf, ook in nazorg, hoog waarderen.”
Ingrid Keizer