Op de begraafplaatsen zie je veel verschillende grafsteen modellen. Een veel gekozen type grafsteen is een grafsteen met omranding. Met de omranding wordt het graf als het ware ‘afgebakend’. De omranding wordt veelal opgevuld met grind, plantjes, dekplaat of een combinatie van deze mogelijkheden.

De grootte van de omranding wordt vaak bepaald door de afmetingen die op de begraafplaats gelden. Een grafsteen met omranding maakt het graf tot één geheel. Daarnaast wordt hiermee voorkomen dat tijdens het onderhoud van de begraafplaats de mensen over het graf lopen of dat er met de grasmaaier over het graf heen gereden wordt.

Hieronder kun je vele grafsteen voorbeelden met omranding bekijken. In principe is het bij ieder grafmonument mogelijk een omranding te maken, soms wordt dit gedaan door middel van een combinatie van materialen.

Enkele voorbeelden van grafstenen met omranding

Bekijk alle grafstenen met omranding

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem vrijblijvend contact met ons op:

Per telefoon: 0187-489088

Per mail: Info@corwagemaker.nl

Of kom langs: Pascal 6 te Middelharnis

Voor uitgebreid advies, verzoeken wij u vriendelijk vrijblijvend een afspraak te maken.

“Afgelopen jaar 2x perfect geholpen. Eerst met het uitzoeken van een monument voor mijn man. En augustus dit jaar met het kiezen van de goede tekst bij het overlijden van mijn schoonmoeder.”
- Lenie van Groningen
“Enkele weken geleden in alle rust en naar goede tevredenheid een grafzerk uitgezocht bij firma Wagemaker. Zeer vakkundig geholpen, ruim assortiment, snelle levering en secuurvolle plaatsing, maken dat wij dit bedrijf, ook in nazorg, hoog waarderen.”
Ingrid Keizer