Druk op de knop hieronder om gemakkelijk en snel een afspraak te maken!

Afspraak maken

Verschillende voorbeelden van grafstenen & grafmonumenten

Grafstenen en grafmonumenten zijn in er in vele verschillende vormen, materialen en afmetingen. Een grafmonument moet aan het karakter van de overledene herinneren. Van oudsher geven wij de vertaling van gevoelens weer in de grafsteen. Er zijn diverse mogelijkheden om het karakter van de overledene weer te geven.  Dit kan bijvoorbeeld door middel van een foto, ets- en beeldhouwwerk. Onderstaand staan de verschillende voorbeelden van grafstenen.

Grafstenen in verschillende stijlen

Grafstenen in verschillende materialen

Kom meer te weten over:

Veelgestelde vragen over grafmonumenten:

Grafstenen zijn er in vele verschillende soorten, materialen en vormen. Bij het uitzoeken van een grafsteen is het handig te weten om wat voor soort graf het gaat. Zo mag op een algemeen graf vaak alleen een kleine grafsteen. Op particulier graf bent u veelal vrij in keuze als u binnen de afmetingen blijft van de begraafplaats. Tijdens een bezoek aan onze showroom, kunnen wij u precies vertellen wat wel en niet van toepassing is voor u.

Zodra u een beetje weet wat mag, komt het uitzoeken van de grafsteen. Voor een grafsteen uitzoeken zijn er vele mogelijkheden:

  • Kijk eens rond op de begraafplaats wat allemaal aan grafstenen staan. Zo krijgt u gemakkelijk een impressie van de mogelijkheden.
  • Bezoek de website van de steenhouwerij, alleen op onze website staan al meer dan 200 voorbeelden van grafstenen, die u op uw gemak kunt bekijken,
  • Vraag onze brochure met grafstenen aan: wij hebben een uitgebreide brochure waarin wij vele mogelijkheden presenteren.
  • Kom langs in onze showroom en showtuin: hier staan meer dan 200 grafstenen voor u tentoongesteld.

 

Regelmatig krijgen wij de vraag of het mogelijk is een grafsteen online te bestellen, dit is bij ons geen probleem. U kunt via onze website bij alle grafmonumenten gemakkelijk een offerte aanvragen. Wij sturen u dan per mail, en indien gewenst per post, de tekening en offerte van de grafsteen. Daarnaast kunnen we de grafsteen bestellen ook telefonisch met u regelen. Daarnaast bent u altijd welkom in onze showroom, voldoende mogelijkheden dus!

Tegenwoordig zien we bij grafmonumenten steeds vaker een lantaarn met een brandend kaarsje erin. In andere landen in Europa is het heel normaal dat er constant een kaarsje brandt bij het graf, in Nederland zien we dit ook steeds meer terug. Maar waar koop je een lantaarn voor op het graf?

Naast het leveren van een grafmonument kunt u bij ons ook terecht voor grafdecoratie. Zo kunt u online een lantaarn kopen of onze showroom bezoeken om de mogelijkheden te bekijken voor een lantaarn voor op het graf. Wij hebben graflantaarns in diverse prijsklassen, zo is er voor iedereen een mogelijkheid om een kaarsje te branden bij het graf. Naast graflantaarns hebben wij ook een uitgebreid assortiment met kaarsen voor bij een graf. Van elektrische grafkaarsen tot echt brandende meerdaagse kaarsen.

Beste puzzelaar,

Wij helpen u graag bij het oplossen van uw puzzel, als expert in grafstenen weten wij als geen ander, het antwoord op uw puzzelvraag. Een ander woord voor grafsteen in 4 letters is:

ZERK.

Wij hopen u hiermee weer een stapje verder gebracht te hebben, veel succes met de rest van de puzzel!

Wagemaker Marmer & Graniet kan u helpen bij het opstellen of uitzoeken voor een tekst op de grafsteen. Zo houden wij rekening met de afmeting van het grafmonument, maar ook het materiaal en de manier waarop de tekst wordt aangebracht. Om u enkele voorbeelden te geven van grafsteen teksten, kunt u onze PDF met meer dan 100-tal voorbeelden van grafschriften downloaden.

Bekijk hier de teksten voor op een grafsteen

Wagemaker Marmer & Graniet kan een grafsteen binnen 8-12 weken leveren, bij ons wordt de vraag waarom duurt een grafsteen zo lang dan ook niet vaak gesteld. Wanneer u een grafmonument uitkiest of wanneer u prijzen aan het vergelijken bent, is het handig te vragen naar de levertijd.

In Nederland is Wagemaker Marmer & Graniet één van de weinige bedrijven die een grafsteen nog zelf in de werkplaats op maat maakt. Anderen kiezen er voor dit werk uit te besteden, het gevolg is dat er vaak 4 tot 6 maanden gewacht moet worden tot het grafmonument klaar is.

 

De kosten van een grafsteen kunnen flink uiteenlopen. Er zijn een aantal belangrijke factoren die van invloed zijn op de grafsteen kosten. We zetten ze hieronder even op een rij:

  • Type grafsteen – Wat kost een grafsteen dan?

Het type grafsteen heeft veel invloed op de prijs. Zo is een klein liggend steentje goedkoper dan een grafsteen met omranding. Het type grafsteen kan ook weer afhangen van het type graf. Zo mag er op een algemeen graf, veelal slechts een grafmonument van 50×50 cm, waar dit bij een dubbel graf kan uitlopen tot 200×200 cm. De afmeting en dikte van de steen heeft ook invloed op de kosten van de grafsteen.

wat kost een grafsteen

  • Materiaal – Wat kost een grafsteen dan?

Grafmonumenten worden tegenwoordig bijna altijd gemaakt van graniet. Er zijn vele soorten graniet, de één is schaarser dan de anderen. Binnen de granietsoorten lopen de prijzen ook ver uiteen. Daarnaast zijn er nog mogelijkheden voor een grafmonument van glas, rvs of versteend hout.

  • Tekst op de grafsteen – Wat kost een grafsteen dan?

Naast bovenstaande onderdelen zitten de kosten van de grafsteen ook nog in de inscriptie. Voor het aanbrengen van de inscriptie worden ook kosten in rekening gebracht. De kosten hiervan zijn afhankelijk van de gekozen manier van aanbrengen van de letters. Zo zijn bronzen letters veelal duurder dan het zandstralen van letters.

Als bedrijf kunnen wij de grafsteen voor u schoonmaken, maar er zijn ook mogelijkheden om dit zelf te doen. Bij het zelf schoonmaken van het grafmonument moet u met een aantal dingen goed rekening houden:

  • Belangrijk is om van tevoren na te gaan van welk materiaal de grafsteen gemaakt is, indien u hier geen kennis van heeft kunt u een expert raadplegen. Het is belangrijk om van tevoren te weten welk materiaal het is, zodat u ook weet met welk schoonmaakmiddel de grafsteen gereinigd kan worden, zonder dat het monument aangetast wordt. Zo mogen materialen als marmer en hardsteen nooit schoongemaakt worden met een zuurhoudend middelen, hiermee lost het materiaal op.
  • Veel grafmonumenten kunnen alweer schoon worden als zij worden gereinigd met veel water en een zachte doek. Mocht dit niet lukken kies dan het juiste schoonmaakmiddel. Kies altijd voor een schoonmaakmiddel met PH-7 en test op een klein stukje, voordat je de gehele grafsteen schoonmaakt.
  • Lukt het niet met water? Probeer dan het speciale schoonmaakmiddel grafsteenreiniger, deze kunt u gemakkelijk online bestellen.
Grafsteen reinigingsmiddelen

Grafsteenreiniger van HG is een speciaal schoonmaakmiddel voor grafmonumenten. Het middel verwijdert grondig en probleemloos aanslag, vuil en vlekken als gevolg van atmosferische verontreiniging alsmede door toedoen van uitwerpselen van vogels van marmer, blauwe hardsteen en andere natuurstenen grafstenen, stucwerk en muren. De vervuilde plekken vanaf ongeveer 5 cm afstand besproeien met HG grafsteenreiniger en ongeveer 25 minuten laten intrekken. Eventueel achtergebleven vervuiling verwijderen met een doek of borstel en vervolgens het oppervlak met ruim water naspoelen. Bij bijzonder hardnekkige vervuiling de behandeling na ongeveer 30 minuten herhalen. Een halve liter is genoeg voor ongeveer 3m² oppervlak.

 

Grafsteenreiniger online bestellen

Titel