Wagemaker Marmer & Graniet is grootste leverancier van grafmonumenten en grafstenen in de regio Dordrecht. Wij plaatsen grafstenen in Dordrecht en omgeving op de volgende begraafplaatsen:

  • Begraafplaats Essenhof
  • Begraafplaats Zuiderdijk
  • Begraafplaats Rooms Katholieke Kerk Reeweg
  • Historische Begraafplaats Amstelwijck
  • Joodse Begraafplaats Nieuweweg Dordrecht

Wij bieden een ruime keuze aan grafmonumenten voor op de begraafplaatsen in Dordrecht. Grafstenen in standaard modellen, een bijzonder monument of een geheel eigen ontwerp grafsteen.

U kunt bij ons terecht voor een grafsteen voor op een algemeen graf tot grafmonumenten voor een particulier graf. Daarnaast bieden wij goedkope grafstenen tot bijzondere grafstenen.

Wij helpen u verder. Wij maken tekeningen van grafmonumenten en vragen de vergunningen aan bij de gemeente Dordrecht. Grafstenen worden door ons zonder extra kosten geplaatst.

Bezoek onze showroom en showtuin

Hart - tekeningBinnen 40 minuten bent u van de begraafplaats in Dordrecht in onze showroom waar tientallen materialen en grafsteen modellen tentoongesteld staan. Onze ervaren adviseurs helpen u graag om ervoor te zorgen dat uw wensen worden omgezet in een persoonlijke grafsteen wat passend is bij de overledene. Dit kan bijvoorbeeld door het combineren van verschillende materialen zoals glas, RVS, Cortenstaal, natuursteen óf versteend hout. In onze showroom en showtuin staan meer dan 100 grafsteen modellen opgesteld waar u in alle rust de monumenten kunt bekijken.

Wij bieden voldoende parkeergelegenheid, parkeren is gratis. Onze showroom en showtuin is toegankelijk voor mindervalide.

Levertijd voor een grafmonument in Dordrecht

Als één van de weinige in Nederland, maken wij 90% van de grafmonumenten zelf in onze werkplaats, u kunt het gehele proces volgen. Wij hebben tientallen materialen op voorraad zo kunt u in Middelharnis zelf het stuk natuursteen uit kiezen waaruit de grafsteen vervaardigd kan worden. Door onze eigen productie kunnen wij snelle levertijden waarmaken en kunnen we de grafsteen in Dordrecht binnen enkele maanden plaatsen.

Grafsteen kopen Dordrecht? Zonder extra kosten?

Grafstenen in Dordrecht worden door ons zonder extra kosten geplaatst. Enige kosten die nog bovenop de kosten van het grafmonument komen zijn de gemeentelijke kosten. Deze kosten betaald u aan de gemeente Dordrecht voor de vergunning. Wij vragen voor u kosteloos de vergunning aan, u hoeft hier niks voor te doen.

Mogelijkheden bekijken?

Wilt u zelf eens rondkijken wat de mogelijkheden voor u zijn, of dat ze aansluiten bij uw wensen? Of samen met ons een geheel eigen ontwerp opstellen? Maak dan vrijblijvend een afspraak.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem vrijblijvend contact met ons op:

Per telefoon: 0187-489088

Per mail: Info@corwagemaker.nl

Of kom langs: Pascal 6 te Middelharnis

Voor uitgebreid advies, verzoeken wij u vriendelijk vrijblijvend een afspraak te maken.

“Afgelopen jaar 2x perfect geholpen. Eerst met het uitzoeken van een monument voor mijn man. En augustus dit jaar met het kiezen van de goede tekst bij het overlijden van mijn schoonmoeder.”
- Lenie van Groningen
“Enkele weken geleden in alle rust en naar goede tevredenheid een grafzerk uitgezocht bij firma Wagemaker. Zeer vakkundig geholpen, ruim assortiment, snelle levering en secuurvolle plaatsing, maken dat wij dit bedrijf, ook in nazorg, hoog waarderen.”
Ingrid Keizer

Gemeentelijke informatie:

Begraafplaats Essenhof
Nassauweg 200
3314 JR Dordrecht

Begraafplaats Zuiderdijk
Zuidendijk 270
3319 LK Dordrecht

Begraafplaats Rooms Katholieke Kerk
Reeweg Oost 118
3312 CT Dordrecht

Historische Begraafplaats Amstelwijck
Amstelwijkckweg 2
3316 AA Dordrecht

Joodse Begraafplaats
Nieuweweg
Dordrecht

Grafmonumenten bekijken
Direct een afspraak maken
Online grafmonumenten brochure bekijken

Grafstenen Dordrecht – Verschillende mogelijkheden

Op de begraafplaats van Dordrecht mogen alleen grafmonumenten van duurzame materialen geplaatst worden, u kunt hierbij denken aan natuursteen.

Dordrecht kent verschillende graven waarbij verschillende grafmonumenten geplaatst mogen worden: Algemeen graf of kindergraf, particulier graf of kindergraf en urnengraf. Enkele voorbeelden van grafmonumenten die toegestaan zijn per type graf:

Grafsteen algemeen graf Dordrecht:

Op algemene graven in Dordrecht wordt de grafbedekking aangebracht wanneer de bovenliggende graflagen eveneens in gebruik zijn genomen. Op algemene graven zijn alleen liggende grafstenen toegestaan met een afmeting van 40 x 50 x 6 cm. Uiteraard zorgen wij ervoor dat de grafsteen voldoet aan de eisen en maten van de gemeente Dordrecht. Enkele voorbeelden van mogelijke grafstenen op deze graven:

Grafsteen algemene kindergraven Dordrecht:

Op algemene kindergraven in Dordrecht wordt de grafbedekking aangebracht wanneer de bovenliggende graflagen eveneens in gebruik zijn genomen. Op algemene kindergraven zijn alleen liggende gedenktekens toegestaan met een afmeting van 20 x 30 x 6cm op de ‘’oude’’ Kinderhof aan de Nassauweg;
een afmeting van 40 x 50 x 6cm op de ‘’nieuwe’’ Kinderhof. Uiteraard zorgen wij ervoor dat de grafsteen voldoet aan de eisen en maten van de gemeente Dordrecht. Enkele voorbeelden van mogelijke grafstenen op deze graven:

Grafsteen op particulier graf of particulier kindergraf in Dordrecht:

Op particuliere graven, ook particuliere kindergraven, in Dordrecht zijn zowel staande grafmonumenten met max. hoogte van 100 cm en breedte 80 cm, als liggende grafmonumenten toegestaan met een afmeting van max 180 x 80 x 10cm. Ook een combinatie tussen een staande en liggende steen is toegestaan. Enkele voorbeelden van mogelijke grafstenen op deze graven:

Meer grafsteen voorbeelden bekijken