Wagemaker Marmer & Graniet stelt al vanaf de oprichting hoge kwaliteitseisen aan de materialen die verwerkt worden in de werkplaats. Een belangrijk speerpunt van ons is dat we alleen werken met kwalitatief goede materialen, wij verkopen geen materialen waar wij niet achterstaan aldus Senny Wagemaker. Om onze klanten kwaliteit te kunnen bieden, zoeken wij regelmatig zelf de materialen uit, daarvoor reizen we enkele keren per jaar naar Italië.

Afgelopen week zijn Cor en Senny Wagemaker naar Verona in Italië afgereisd om de blokken graniet zelf uit te zoeken. Er werd specifiek gekeken naar blokken Impala en Zwart graniet. In Verona liggen honderden blokken graniet klaar om gezaagd te worden.

Tijdens deze reis hebben zij diverse leveranciers van graniet bezocht om te kijken of er blokken graniet waren die voldoen aan onze eisen. Enkele punten waar dan naar gekeken wordt:

– afmetingen van de blokken,

– structuur van de steen,

– zitten er veel aders in,

– oneffenheden in het materiaal,

– waar komt het materiaal vandaan?

Uiteindelijk bleek 1 blok Impala graniet te voldoen aan de eisen van Wagemaker. Dit blok wordt in Italië in platen gezaagd en vervolgens op transport naar Middelharnis gezet. In onze werkplaats vervaardigen wij vervolgens uit deze platen producten als aanrechtbladen, grafmonumenten etc. geheel op maat en naar wens van onze klant. Alleen op deze manier kunnen wij waarmaken wat wij zeggen.  

Wat betreft Zwart graniet zijn ze niet geslaagd. `We nemen geen genoegen met zwart graniet wat grijs is uitgeslagen. In dit geval betekent dit dat wij ervoor kiezen te wachten op een nieuwe lading blokken graniet uit Afrika.  Alleen op deze manier kunnen wij waarmaken waar wij voor staan.`