Grafsteen Hardsteen


Belgisch Hardsteen is wordt al jarenlang gebruikt als materiaal voor een grafsteen. Wanneer u op een begraafplaats het ‘oude’ gedeelte bezoekt ziet u voornamelijk grijze hardstenen grafmonumenten. Dit materiaal wordt dan ook al jarenlang toegepast, vroeger voornamelijk omdat het geschikt was om met de hand te bewerken.

Belgisch hardsteen is minder hard dan graniet, daardoor wordt het minder vaak toegepast. Daarnaast staat hardsteen erom bekend dat dit buiten gaat verweren, dit komt mede door de zon, (zure) regen en ziltige lucht in de kustgebieden. Juist dit natuurlijke proces zorgt ervoor dat er deze materialen nog steeds worden toegepast omdat het is de ‘natuur’. Een hardstenen grafsteen heeft meer onderhoud nodig dan een grafsteen van graniet.

Levertijd van hardstenen grafsteen

Doordat Wagemaker Marmer & Graniet een grote voorraad aan hardstenen platen heeft kunnen wij een levertijd garanderen van 3-6 weken. Tevens kunt u zelf de platen komen bekijken waar de grafsteen uit vervaardigd wordt. Wij kunnen ieder grafsteen model maken in hardsteen.

Land van herkomst

Wij leveren alleen Belgisch Hardsteen, wat zoals de naam het al aangeeft, afkomstig is uit België. Belgisch hardsteen is niet te vergelijken met Chinees hardsteen. Er zijn veel verschillende groeves in België maar de ‘mooiste’ Hardsteen wordt gewonnen in de groeves van ‘Carrieres du Hainaut’ of in Nederlands ‘Blauwe steen uit Henegouwen’.

Voorbeelden van hardstenen grafstenen

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem vrijblijvend contact met ons op:

Per telefoon: 0187-489088

Per mail: Info@corwagemaker.nl

Of kom langs: Pascal 6 te Middelharnis

Voor uitgebreid advies, verzoeken wij u vriendelijk vrijblijvend een afspraak te maken.

“Afgelopen jaar 2x perfect geholpen. Eerst met het uitzoeken van een monument voor mijn man. En augustus dit jaar met het kiezen van de goede tekst bij het overlijden van mijn schoonmoeder.”
- Lenie van Groningen
“Enkele weken geleden in alle rust en naar goede tevredenheid een grafzerk uitgezocht bij firma Wagemaker. Zeer vakkundig geholpen, ruim assortiment, snelle levering en secuurvolle plaatsing, maken dat wij dit bedrijf, ook in nazorg, hoog waarderen.”
Ingrid Keizer