Grafsteen marmer


Vroeger werden grafstenen voornamelijk gemaakt van Marmer en Kalksteen. Wanneer u op een begraafplaats het ‘oude’ gedeelte bezoekt ziet u voornamelijk de grijze (Hardsteen) en witte grafstenen (marmer). Deze materialen zijn jarenlang toegepast doordat het materiaal geschikt was om te bewerken, bijvoorbeeld het handmatig hakken van de letters.

Marmer staat erom bekend dat deze buiten gaat verweren, dit komt mede door de zon, (zure) regen en ziltige lucht in de kustgebieden. Juist dit natuurlijke proces zorgt ervoor dat er deze materialen nog steeds worden toegepast omdat het is de ‘natuur’. Een marmeren grafsteen heeft meer onderhoud nodig dan een grafsteen van graniet.

Levertijd van marmeren grafsteen

Doordat Wagemaker Marmer & Graniet een grote voorraad aan marmeren platen heeft kunnen wij een levertijd garanderen van 8-10 weken. Tevens kunt u zelf de platen komen bekijken waar de grafsteen uit vervaardigd wordt. Wij kunnen ieder grafsteen model maken in marmer.

Land van herkomst

WWit-Marmerit-Marmer: De meest bekende Wit-marmersoort is de Bianca Carrara, dit materiaal wordt gewonnen in het gebied ‘Carrara’ in Italië. Onderstaand een afbeelding van het materiaal. Hierin zijn de welbekende aders van het natuursteen goed te zien.

Een andere wit marmer soort die nog veel gebruikt wordt is Astir Cristallino, deze wit marmersoort is afkomstig uit Griekenland.

Voorbeelden van marmeren grafstenen

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem vrijblijvend contact met ons op:

Per telefoon: 0187-489088

Per mail: Info@corwagemaker.nl

Of kom langs: Pascal 6 te Middelharnis

Voor uitgebreid advies, verzoeken wij u vriendelijk vrijblijvend een afspraak te maken.

“Afgelopen jaar 2x perfect geholpen. Eerst met het uitzoeken van een monument voor mijn man. En augustus dit jaar met het kiezen van de goede tekst bij het overlijden van mijn schoonmoeder.”
- Lenie van Groningen
“Enkele weken geleden in alle rust en naar goede tevredenheid een grafzerk uitgezocht bij firma Wagemaker. Zeer vakkundig geholpen, ruim assortiment, snelle levering en secuurvolle plaatsing, maken dat wij dit bedrijf, ook in nazorg, hoog waarderen.”
Ingrid Keizer