Grafzerken – Liggende grafstenen


Grafzerken, ook wel liggende grafstenen genoemd, zijn platen die het graf bedekken, eigenlijk het klassieke grafmonument. Liggende grafstenen werden vroeger veelal gebruikt om grafkelders af te sluiten. Een grafzerk wordt gekenmerkt door zijn vorm, veelal een simpele vorm, een rechthoek. Toch zijn er veel mogelijkheden betreft het creëren van een unieke grafzerk. De afwerking van de grafzerk kan een bijzonder grafmonument maken. Zo kunnen de randen een ruwe afwerking hebben of zelfs een combinatie van afwerkingen is mogelijk.

Natuursteen grafzerken in combinatie met andere materialen
Wij zien veelal dat mensen bij een natuursteen grafzerk kiezen voor combinaties met andere materialen. Hierbij kunt u denken aan een tekstplaat van glas, letters van brons of RVS. Of randen van RVS of glas. Maar ook aan grafaccessoires als grafbeelden van brons of een rvs kruis.

Grafzerk prijzen
De prijzen van een liggende grafsteen zijn afhankelijk van het materiaal waarin de grafzerk uitgevoerd is, de afmetingen en dikte van de plaat en de tekst op de grafzerk.

Grafzerken online bekijken
In onze showroom en showtuin hebben wij een diverse grafzerken staan, hieronder kunt u online liggende grafstenen bekijken die wij in de afgelopen periode geplaatst hebben op diverse begraafplaatsen. Als u op het voorbeeld van de grafzerk klikt, vindt u meer informatie over de specifieke grafzerk.
Als wij het monument niet op voorraad hebben en een nieuwe zerk moeten maken is de levertijd veelal 16-20 weken.

Meer weten over grafzerken?
Wilt u meer weten over de mogelijkheden betreft zerken, prijzen of de mogelijkheden betreft het combineren van materialen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. U kunt eveneens vrijblijvend de mogelijkheden in onze showroom bekijken.

Alle grafzerken online bekijken

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem vrijblijvend contact met ons op:

Per telefoon: 0187-489088

Per mail: Info@corwagemaker.nl

Of kom langs: Pascal 6 te Middelharnis

Voor uitgebreid advies, verzoeken wij u vriendelijk vrijblijvend een afspraak te maken.

“Afgelopen jaar 2x perfect geholpen. Eerst met het uitzoeken van een monument voor mijn man. En augustus dit jaar met het kiezen van de goede tekst bij het overlijden van mijn schoonmoeder.”
- Lenie van Groningen
“Enkele weken geleden in alle rust en naar goede tevredenheid een grafzerk uitgezocht bij firma Wagemaker. Zeer vakkundig geholpen, ruim assortiment, snelle levering en secuurvolle plaatsing, maken dat wij dit bedrijf, ook in nazorg, hoog waarderen.”
Ingrid Keizer